Home Kokurikulum Kenapa Guru dan Pelajar Wajib Pakai Pakaian Seragam Kokurikulum Pada Hari Rabu dan Hari Tertentu Perhimpunan ? Ini Jawapannya..

Kenapa Guru dan Pelajar Wajib Pakai Pakaian Seragam Kokurikulum Pada Hari Rabu dan Hari Tertentu Perhimpunan ? Ini Jawapannya..

by Sifu Syawal
Contoh Pemakaian Uniform Badan Beruniform semasa Perhimpunan Bulanan Kokurikulum di sekolah admin (SMK Sungai Retang, Jerantut, Pahang DM.

Perhimpunan Bulanan Kokurikulum dikendalikan oleh pelajar dengan bimbingan guru seperti mana yang terdapat dalam surat SPI Bil.8/2007
dfd

Kadang-kadang guru-guru terutama guru baru dan adakalanya guru ‘lama’ juga tertanya-tanya persoalan diatas….Sebenarnya jawapan kepada persoalan diatas ada pada Surat Pekeliling Ikhtisas (SPI) dan surat siaran berkaitan Pemakaian Pakaian Kokurikulum di Hari Persekolahan daripada pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

SURAT PEKELILING IKHTISAS (SPI) DAN SURAT SIARAN PEMAKAIAN PAKAIAN KOKURIKULUM DI HARI PERSEKOLAHAN

1. Surat Pekeliling Ikhtisas Bil.8 / 2007 – Garis Panduan Pemakaian Pakaian Kokurikulum Di Hari Persekolahan Dan Perhimpunan Bulanan Kokurikulum.

2. Surat Siaran Kementerian Pendidikan Malaysia Bilangan 19 Tahun 2013 – Pemakaian Uniform Kadet Remaja Sekolah Bagi Pengarah Bahagian, Pengarah Pendidikan Negeri, Pegawai-pegawai Bahagian, Jabatan Pendidikan Negeri dan Pejabat Pendidikan Daerah Serta Pengetua, Guru Besar dan Guru-guru Yang Berkenaan.

Di sini dilampirkan pautan muat turun surat Pekeliling Ikhtisas Bilangan 8/2007 untuk kemudahan setiusaha Kokurikulum atau guru-guru badan beruniform menyimpannya dalam fail kokurikulum badan beruniform masing-masing.

You may also like

Leave a Comment